#192.5 - Fader Hvor? DEL TO - Sandheden om sektlederen - Roald Bergmann

Published: Dec. 12, 2020, 9:29 p.m.

b'

...hurtigt kommer du ind i samtalen, for vi holder ikke en pause - jeg har blot fiktivt delt samtalen op!

Vi starter del 2 der hvor Roald p\\xe5 en meget s\\xf8d - men moraliserende - m\\xe5de giver sit bud p\\xe5 en af de vanskelige samtaler som pr\\xe6st i en kirke, der k\\xf8rer en stram linje hvad ang\\xe5r utroskab.

Det er ogs\\xe5 i denne del, vi virkelig h\\xf8rer om, hvor Roalds far, s\\xe5 at sige, er! Det er tale om et lettere forvirrende stamtr\\xe6 (men noget tyder p\\xe5 at de religi\\xf8se tendenser er nedarvet genetisk?) (Og nu endeligt gjort op med.)

Roald kom ind i kirken som 11 \\xe5rig og jeg er f\\xf8dt og opvokset i et missionshus - der er klare forskelle men ogs\\xe5 ligheder.

Fx blev vi begge som unge "inviteret til at stoppe" med at komme i en frikirke. Vi taler om den f\\xf8lgende skam og forskellige andre komplekser der m\\xe5ske er opst\\xe5et i det kirkelige, eller m\\xe5ske har trukket det kirkelige til sig. Fx Frelser-komplekset som er en del af fiskens arketype.\\xa0

Roald gik all in p\\xe5 den asketiske livsstil og endda lettere militante - og hvem ved om jeg havde joinet, hvis jeg havde v\\xe6ret p\\xe5 bornholmske kanter? Jeg tror dog mit missionske blod var blevet overv\\xe6ldet af tungetale og profetier.

---der er s\\xe5 meget mere at sige, og det g\\xf8r jeg s\\xe5dan set ogs\\xe5 i et kommentarspor i afsnit 193.

Tak for at lytte med og skriv som altid gerne til mig fx p\\xe5 facebook.com/thesoundofabetterlife

Kh Mannah

Link til Roald Bergmann som du ogs\\xe5 kan finde p\\xe5 IG under @roaldsfedeliv

https://www.roaldbergmann.dk/om

'