#0896: LØRNSOC: Lene Rathe: Seniorpolitisk barometer

Published: Dec. 9, 2020, 6 a.m.

I denne episoden av #LØRN snakker Silvija med seniorkonsulent i analyseinstituttet Ipsos, Lene Rathe. Rathe har nylig gjennomført Norsk seniorpolitisk barometer (2020) på oppdrag for Senter for seniorpolitikk – en undersøkelse som startet opp i 2003. I denne undersøkelsen har de sett om det er noen endring i hvor lenge vi ønsker å jobbe og hva vi tenker om pensjonstilværelsen mm. Rathe og Seres snakker om resultatene fra denne undersøkelsen og hva de generelle holdningene i arbeidslivet og samfunnet er til seniorenes attraktivitet og evne til å lære seg nye ting.

 

— I undersøkelsen spurte vi hvilken av disse aldersgruppene du helst ønsker å ha i et team, de under 30 eller over 60 og her svarte 6/10 at de ønsker å jobbe med de under 30 år. Dette gjaldt også de eldste aldersgruppene. Vi ser mange positive holdninger i undersøkelsen til seniorer, men på dette spørsmålet kan det være vi ser litt tendenser til denne "ungdomsforelskelsen", forteller hun I episoden  

 

Dette LØRNER du: 

Holdninger til og oppfatninger om eldre i arbeidslivet   

Befolkningsundersøkelse 

Seniorpolitikk 

 

Anbefalt litteratur 

Podcaster: Drivkraft, Sånn er du, Godt nok for de svina med Anita Krohn Traaseth og LØRN TECH, dvs. podcaster om levd liv, mennesker, relasjoner og arbeidsliv. 



See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.