#0889: POLITICS: Jesper Nohr: En grønn framtid i by og land

Published: Dec. 4, 2020, 6 a.m.

I denne episoden av #LØRN snakker, Silvija Seres, med SP-politiker Jesper Nohr. Engasjementet for politikk og samfunn startet allerede på barneskolen i Trysil, da alle i klassen fikk et parti hver, og Jesper skulle presentere Senterpartiet i en tid da ulvedebatten sto sentralt. I dag er han internasjonal leder, politisk rådgiver i Senterpartiets stortingsgruppe, fylkestingsrepresentant i Innlandet og stortingskandidat i Hedmark valgdistrikt. Samtalen fokuserer på klimainnsats for fremtiden, og kunnskap rundt gode løsninger for hvordan man kan kutte utslipp, samt skaffe arbeidsplasser fremover.  

 

 

— Senterungdommen utvikler en politikk som sikrer geografisk og økonomisk utjevning og like muligheter for å leve og jobbe i hele landet, forteller han i episoden.

 

Dette lørner du:  

Klimapolitikk 

Ledelse, strategi og innovasjon  

Data som nasjonal ressurs  

Livslang læring  

Digitalisering  

 

Anbefalt litteratur:  

En bok jeg vil anbefale varmt er «Borgerlønn – ideen som endrer spillet» av Ingeborg Eliassen og Sven Egil Omdal. Den løfter noen interessante perspektiver rundt automatisering, og jeg holder på å lese den nå. To andre bøker som har gitt inntrykk er den nyeste boken i Hunger Games-serien, «En ballade om slanger og sangfugler», samt «Animal Farm» av George Orwell. De reiser en god samfunnskritikk til tross for at de er fiktive.   



See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.