Organizații reziliente și nevoia de apartenență. Cu Raul Lupaș. Mind about Collaboration (Ep. 5)

Published: Sept. 27, 2020, 5:13 p.m.

Apartenența este unul dintre cei mai buni indicatori ai succesului unui business, iar studiile arată că succesul crește de 6 ori atunci când oamenii din acea organizație împărtășesc sentimente de apartenență autentică. Studiile vorbesc mai nou de organizații reziliente, adică de organizații confortabile cu schimbarea și care reușesc să absoarbă stresul și să se dezvolte în perioade dezordonate. În contextul actual, crearea unui climat de apartenență a devenit o prioritate strategică, o resursă esențială pentru adaptare și inovare.

Dar ce înseamnă apartenență si de ce să vorbim despre acest aspect în context profesional? 

Te invit ca după acest podcast să reflectezi dacă rolul profesional este spațiul în care trăiești un sentiment autentic de apartenență. Și ce poti face pentru a-l îmbunătăți.

O discuție construită pe baza studiilor științifice* și a experienței practice cu Mara Bria, doctor în psihologia sănătății organizaționale și Raul Lupaș, Head of Corporate Development la Mind Education.

Podcast disponibil și pe canalul de youtube Mind Education.

*Studii și rapoarte aduse în discuție:

  • Randel, A. E., Galvin, B. M., Shore, L. M., Ehrhart, K. H., Chung, B. G., Dean, M. A., & Kedharnath, U. (2018). Inclusive leadership: Realizing positive outcomes through belongingness and being valued for uniqueness. Human Resource Management Review, 28(2), 190–203. DOI:10.1016/j.hrmr.2017.07.002 
  • Studiul Glint: https://www.glintinc.com/blog/why-belonging-is-important-at-work-employee-engagement-and-diversity/

Music: Sergiu Tuhuțiu. Foolish Hope

www.sergiutuhutziu.com