Voor we met z’n allen uit elkaar vallen | deel 8 | 2015

Published: March 29, 2021, 5 a.m.
Duration: 6 minutes 14 seconds

Zo weinig mogelijk ruis. Daar gaat het in dit achtste deel van Voor we met z’n allen uit elkaar vallen om.In tien afleveringen vertelt Bart Moeyaert aan de hand van persoonlijke herinneringen hoe hij de macht van de taal heeft ontdekt.De muziek is van Richard Galliano.

Listed in: Fiction

Voor we met z’n allen uit elkaar vallen | deel 7 | 1970

Published: March 22, 2021, 6 a.m.
Duration: 7 minutes 44 seconds

In dit zevende deel van Voor we met z’n allen uit elkaar vallen hou je je adem in, omdat het kwart voor acht is en het televisienieuws begint. Later krijg je ook nog acht minuten van de film ‘Turks fruit’ te zien. Acht minuten, en geen seconde meer.In deze tiendelige serie heeft Bart Moeyaert het aan de hand van persoonlijke herinneringen over de macht van de taal.De muziek is van Richard Galliano.

Listed in: Fiction

Voor we met z’n allen uit elkaar vallen | deel 6 | 2004

Published: March 15, 2021, 6 a.m.
Duration: 9 minutes 42 seconds

In dit zesde deel van Voor we met z’n allen uit elkaar vallen sta je samen met Bart Moeyaert op de computerafdeling in een mega-shopping center in Osaka, en van alle lettertekens of woorden om je heen kun je er (behalve als je Japans hebt geleerd) niet één lezen.In deze tiendelige serie heeft Bart Moeyaert het aan de hand van persoonlijke herinneringen over de macht van de taal.De muziek is van Richard Galliano.

Listed in: Fiction

Voor we met z’n allen uit elkaar vallen | deel 5 | 2014

Published: March 8, 2021, 6 a.m.
Duration: 7 minutes 28 seconds

In dit vijfde deel van Voor we met z’n allen uit elkaar vallen stelt Bart Moeyaert je voor om eens de denkoefening te maken: zou je net als Sylvain Tesson zes maanden in je eentje aan het Baikalmeer in Siberië kunnen verblijven, en zo ja: wat zou het met je doen? In deze tiendelige serie heeft Bart Moeyaert het aan de hand van persoonlijke herinneringen over de macht van de taal.De muziek is van Richard Galliano.

Listed in: Fiction

Voor we met z’n allen uit elkaar vallen | deel 4 | 2008

Published: March 1, 2021, 6 a.m.
Duration: 10 minutes 59 seconds

In dit vierde deel van Voor we met z’n allen uit elkaar vallen vertelt Bart Moeyaert over een vluchtige ontmoeting met een vrouw in boekhandel McNally Jackson, en hoe deze onbekende hem verder aan het denken zette over ‘alleen zijn’. In deze tiendelige serie heeft Bart Moeyaert het aan de hand van persoonlijke herinneringen over de macht van de taal.De muziek is van Richard Galliano.

Listed in: Fiction

Voor we met z’n allen uit elkaar vallen | deel 3 | 2002

Published: Feb. 22, 2021, 6 a.m.
Duration: 3 minutes 36 seconds

In dit derde deel van Voor we met z’n allen uit elkaar vallen haalt Bart Moeyaert een fait divers aan. Het gesprekje met de jongeman die het ontbijt serveerde in een hotel in München, en hoe ze ei zo na ontsnapten aan een Babylonische spraakverwarring.In deze tiendelige serie heeft Bart Moeyaert het aan de hand van persoonlijke herinneringen over de macht van de taal.De muziek is van Richard Galliano.

Listed in: Fiction

Voor we met z’n allen uit elkaar vallen | deel 2 | 1999

Published: Feb. 15, 2021, 6 a.m.
Duration: 5 minutes 41 seconds

In dit tweede deel van Voor we met z’n allen uit elkaar vallen leest een broer van Bart Moeyaert het typoscript van ‘Het is de liefde die we niet begrijpen’. Hij is de tweede lezer, en is enigszins geschokt door het boek van zijn broertje.In deze tiendelige serie heeft Bart Moeyaert het aan de hand van persoonlijke herinneringen over de macht van de taal.De muziek is van Richard Galliano.

Listed in: Fiction

Voor we met z’n allen uit elkaar vallen | deel 1 | 1983

Published: Feb. 8, 2021, 6 a.m.
Duration: 6 minutes 10 seconds

Luister naar dit eerste deel van Voor we met z’n allen uit elkaar vallen. In tien afleveringen vertelt Bart Moeyaert aan de hand van persoonlijke herinneringen hoe hij de macht van de taal heeft ontdekt.De muziek is van Richard Galliano.

Listed in: Fiction

Gedicht | Blootsvoets

Published: Feb. 4, 2021, 8 a.m.
Duration: 55 seconds

Beluister ‘Blootsvoets’, een gedicht uit ‘Jij en ik en alle andere kinderen’ (Querido), voorgelezen door Bart Moeyaert.

Listed in: Fiction

Gedicht | Ach en niks

Published: Feb. 1, 2021, 5 a.m.
Duration: 1 minute 3 seconds

Beluister ‘Ach en niks’, een gedicht voor kinderen uit ‘Jij en ik en alle andere kinderen’ (Querido), voorgelezen door Bart Moeyaert.

Listed in: Fiction

Gedicht | Stoet

Published: Jan. 29, 2021, 5 a.m.
Duration: 1 minute 7 seconds

Beluister ‘Stoet’, een gedicht voor kinderen uit ‘Jij en ik en alle andere kinderen’ (Querido), voorgelezen door Bart Moeyaert.

Listed in: Fiction

Gedicht | Genoeg

Published: Jan. 28, 2021, 5 a.m.
Duration: 1 minute 3 seconds

Beluister ‘Genoeg’, een gedicht uit ‘Jij en ik en alle andere kinderen’ (Querido), voorgelezen door Bart Moeyaert.

Listed in: Fiction

Gedicht | Goeienacht

Published: Jan. 27, 2021, 3 p.m.
Duration: 47 seconds

Beluister ‘Goeienacht’, een gedicht voor kinderen uit ‘Jij en ik en alle andere kinderen’ (Querido), voorgelezen door Bart Moeyaert.

Listed in: Fiction

Gedicht | Daar

Published: Jan. 26, 2021, 3 p.m.
Duration: 47 seconds

Beluister ‘Daar’, een gedicht voor kinderen uit ‘Jij en ik en alle andere kinderen’ (Querido), voorgelezen door Bart Moeyaert.

Listed in: Fiction

Gedicht | Wij twee

Published: Jan. 25, 2021, 4 p.m.
Duration: 1 minute 26 seconds

Beluister ‘Wij twee’, een gedicht voor kinderen uit ‘Jij en ik en alle andere kinderen’ (Querido), voorgelezen door Bart Moeyaert.

Listed in: Fiction

Verhaal | Hij was de haas

Published: Jan. 6, 2021, 11 a.m.
Duration: 6 minutes 45 seconds

Beluister ‘Hij was de haas’ uit ‘Jij en ik en alle andere kinderen’ (Querido), voorgelezen en van een soundscape voorzien door Bart Moeyaert.

Listed in: Fiction

Het Gelukslied

Published: Dec. 28, 2020, 3 p.m.
Duration: 1 minute 58 seconds

Nood aan een klavertjevier of een hoefijzer? Misschien helpt ‘Het Gelukslied’ uit ‘Jij en ik en alle andere kinderen’ (Querido) ook. Bart Moeyaert leest voor op de demo-versie van het liedje, gemaakt door Bart Voet, afkomstig uit het theaterprogramma ‘Broere’ (2019).

Listed in: Fiction

Verhaal | De koning en de koffieboon

Published: Dec. 18, 2020, 8 a.m.
Duration: 10 minutes 30 seconds

Beluister ‘De koning en de koffieboon’ uit ‘Jij en ik en alle andere kinderen’ (Querido), voorgelezen en van een soundscape voorzien door Bart Moeyaert.

Listed in: Fiction