Da Edward Aalto starte band og møtte Rannveig

Published: Feb. 22, 2021, 4:37 p.m.
Duration: 45 minutes 33 seconds

Edward Aalto starte som soloartist og drog rundt i Norge og Sverige og spelte sanger, på vægen møtte han et ymse knippe menneskjer å starte band,- "Akabakke", som skulle bli noe tå det dårligste dansebandet som hadde eksistert, men det var jo noe som kickstarte en ganske så suksessfull sjanger i seinere tid. Under en konsert i Krakadalen så møtte han Rannveig Salt som sjæl sto bak pønkebandet "Blodbøtte", og som hadde en og annen finger å komma med tell dansebandet "Akabakke". Dænna episoden er itte fær de skjøre! Og tenk, dætta er episode 40!!!!! 

Listed in: Fiction

Brita Läininän

Published: Feb. 15, 2021, 4:35 p.m.
Duration: 50 minutes 23 seconds

Ei jinte som sammen med sin bror måtte bo hos sin Farbror en vinter fær dommes færeldre itte hatte mat åt heile familien, en storbonde som kommer fær å gifte bort sin sønn ifrå Värmland, en venn som drømte om poeter ifrå Christiania og en far som elske sin hest meir enn noe annet. Dætta er historien tell Brita Läininän.

Listed in: Fiction

Vesle-Bjørn Gravesen

Published: Jan. 18, 2021, 5:46 p.m.
Duration: 56 minutes 54 seconds

Episode 38, sesong 4!!  Det bærer tell Krakadalen der vi hører om oppvæksten tell Bjørn Gravesen, kort informert,- ei koslig historie.

Listed in: Fiction

Tilsendte historier.

Published: May 6, 2020, 11:37 a.m.
Duration: 21 minutes 33 seconds

Det kommer i dæssa tider en bonus episode. I de siste uker har je fått tilsendt et par færtæljinger skrivi tå en venn som hetter Per Håkon Gundersen, og i dæssa tider sins je det var helt ålreit å kunne få færtælja de.

Listed in: Fiction

Høgt i et Tre, the Grand Finale!

Published: April 13, 2020, 12:07 p.m.
Duration: 49 minutes 44 seconds

Hær skjedde med Åge? Hær er det mamsemamsen vil? Finner Sylvia og Vegard fram tell Åge att? Åkken sto bak drapet på Haraldsen, og alle maleria på husvegga? Hæffer ligger det fingre rundt omkring i skogen?? ALT blir besvart i den siste episoden tå "Høgt i et Tre". Tusen takk fær nå, og takk tell Inga Marie Tyskeberg fær herlige cover-omslag, og takk tell Sindre Kløften som lot mæ låne studio fær å laga bakgrunnsmusikk,- og tusen tusen takk tell alle dø som hører på. 

Listed in: Fiction

Høgt i et Tre, del 4.

Published: April 11, 2020, 9:52 p.m.
Duration: 31 minutes 26 seconds

Vegard har kømmi tell rætte, far ligger i stallen, Sylvia fikser kaffe mens Åge tok likesågrett turen hemmat!! Fær en liten pils?!?! Hæssen skær dætta gå??

Listed in: Fiction

Høgt i et Tre, del 3.

Published: April 11, 2020, 7:51 a.m.
Duration: 29 minutes 14 seconds

Lænsmann Åge og Lænsmadame Sylvia er hos Espen Jørgensen i leiten etter svar på drapsgåten Haraldsen. Nå står de framfær stallen tell Espen og lurer på hær dæven det er som skjer,- og åkken er det som kuter rundt på taket? Og hær tenkjer katta??

Listed in: Fiction

Høgt i et Tre, del 2

Published: April 10, 2020, 1:42 a.m.
Duration: 26 minutes 57 seconds

Hær dæven var greia med finger´n, åkken hang opp Haraldsen?? Blir Åge og Lænsmadame Bjørnebye kompiser.... Veit itt. Hør etter sjæl!!!

Listed in: Fiction

Høgt i et Tre. En Påskekrim ifrå Krakadalen. Del 1

Published: April 8, 2020, 10:13 p.m.
Duration: 39 minutes 32 seconds

En alkoholisert lænsmann, en ufrivillig partner. To savne småunger og et groteskt drap,- det er dystert i Krakadalen, og alt ligger tell rætte fær en real påskekrim opplævelse. Cover-art er laga tå Inga Marie Tyskeberg. Glad påsk!

Listed in: Fiction

Ep. 37- Inkeri Abrahamsen

Published: March 22, 2020, 4:58 p.m.
Duration: 37 minutes 27 seconds

Det er snodige tider nå om dagen, men det har det jo vøri tidligere óg! Og i dænna episoden kan du høre Inkeri Abrahamsen som mimrer over eget liv mens ho ser naboer stræva og høille på. Dagens brevlæser er som i forrige i slækta mi, min egen mormor Inger Marie Pedersen har vøri så snill og bidratt!! Det er je umåtelig glad fær!  Ta vare på nann og kos dø. Dagens episode er óg spelt inn ved sia tå glomma i skoga innpå Krakadalen.  Kos dø, ta vare på nann.

Listed in: Fiction

Ep. 36- Gotfred Haraldsen

Published: Feb. 16, 2020, 5:48 p.m.
Duration: 43 minutes 16 seconds

I dagens episode færtæljes det om Gotfred Haraldsen, født 1821 og strauk med i 1915. Det er ganske lite som kan færtæljas egentlig, men samtidig ganske mie,- og spesielt i dagens episode er det kanskje at je har med en liten kar på 8 år som er med og færtæljer sammen med mæ. Årets første episode er en lun og grei episode sins je sjæl, om et liv som starte bra, og avslutte likeså.

Listed in: Fiction

Sanger ifrå Krakadalen vol. 3.2

Published: Jan. 29, 2020, 11:22 a.m.
Duration: 24 minutes 32 seconds

Sanger ifrå første del tå sesong 3 i påvente på fleire episoder ;)

Listed in: Fiction

Ei Annerledes Julefærtæljing 2019

Published: Dec. 13, 2019, 1:27 p.m.
Duration: 54 minutes 46 seconds

Det er enda ei jul som venter, og med det kommer årets siste færtæljing ifrå Krakadalen om Olga Louise Grynbakk som sjæl vart høillt innestengt i kjellar´n tå sine færeldre. Men på sjælveste juleæftan så kommer ingen ringere enn Fjøsnissen Reidar tell skogs fær å ta ho med på marked! Dagens brevlæser er den dyktige, vidunderlige og gode Hanne Skille Reitan! Og itte nukk med det, men fær første gong i dænna podcasten´s historie, så blir det søngi duett under Krakadalen´s egen julesang. God Jul!  

Listed in: Fiction

Ep. 34. Sjuke-Jacob Aas

Published: Nov. 28, 2019, 11:25 p.m.
Duration: 1 hour 56 seconds

Dagens episode er en etterlengte kjærlighetshistorie, der den unge og litt late Jacob Aas jakter på drømmedama Runi.  Han vækste opp med en far uta bein og ei mor uta ærmer, og med fire søsken! Det og væra yngst i søskenflokken kunne å væra en utfordring, men heldigvis fant han to kompiser i to kvister han kalte "Pekk" og "Pong". Dagens brevleser er en tå de fineste fælka Krakafant General Jørgensrud kjinner tell, og det er en glede over at Bernhard Arnø ønsker å låne bort sin røst tell kjærlighetsbrevet Jacob Aas skreiv en gong fær mange mange år sea.  Kos dø.

Listed in: Fiction

Ep. 33. "Gængster"- Bjørg Vedovn

Published: Nov. 5, 2019, 6:10 p.m.
Duration: 56 minutes 53 seconds

Dagens episode dreier sæ om en tå det svarteste og jævligste færtæljingom som Krakadalen kan å by på der man hører om Gængster-Bjørg og henne Kutt Kukk Klubb, og det som er. Dagens episode er så drøy at man bør tenke sæ to gonger før man sætter´n på, den kan trygt seias at itte er fær skjøre sjeler. Dagens brevlæser, eller politi-rapport læser er heldigvis tå det gode slaget! Ho er vestlandets eget villskinn med sitt gode lynne og herlige humør, og heldigvis har ho en silkerøst bære slik de på væstlandet har,- Helene Bergsholm hetter ho. 

Listed in: Fiction

Ep. 32- Nikoline Ottilie Sveen

Published: Sept. 29, 2019, 9:03 a.m.
Duration: 48 minutes 49 seconds

I dagens episode færtæljes det om Nikoline Ottilie som var født ganske uplanlagt inn i trange kår, men fant lykken i bøker og hos en eldre kornmaler. Dagens brevleser er ei tå de skjønneste som finnes der ute, Laila Goody.

Listed in: Fiction

Ep. 31- Harley Dagfinn Davidsen

Published: Sept. 13, 2019, 11:16 a.m.
Duration: 1 hour 2 minutes 10 seconds

I dagens episode færtæsljes det om Harley Dagfinn, som mistet sin mor idet han smatt ut fra sin mor, som vækste opp delvis med sin far Finn, sin bror Fitte-Finn og søsteren Johanna. Itte minst hadde han óg kaninen Gustav ved sin side tell enhver tid. Det fortelles om bl.a når han var med på fæst hos Snekker Bjørn og fækk sjå hæffer hass bror vart kalt Fitte-Finn, og du kan høre om den gongen han var med på auksjon sammen med sin søster der ting itte gikk helt etter planen. Dagens brevleser er Trond Espen Seim.

Listed in: Fiction

Ep. 30- Xiu & Shennong Yu

Published: Sept. 1, 2019, 1:34 p.m.
Duration: 1 hour 9 minutes 23 seconds

Sesong 3 er ute med en ekstravagant reise i kultur og artige kuriositeter når de to kinesiske tvillingene Xiu og Shennong Yu forviller sæ tell Krakadalen etter en strabasiøs flukt fra Shantou i Guangdong. Dagens brevleser er også en at de få filosofmagistrene vi har her til lands, Terje Strømdahl.

Listed in: Fiction

Sanger ifrå Krakadalen vol. II

Published: April 10, 2019, 11:36 a.m.
Duration: 54 minutes 56 seconds

2 sesong er over, og her kommer det ei spelleliste med alle låtom som har vørti spelt,- innholdet er som følger.   1. "Tru du må..." (Ifrå Episode 29, Monica Granskau) 2. "Hør" (Ifrå Episode 20, Mattes Forsberg) 3. "KK" (Ifrå Episode 26, Dr. Kjell Klemet Analbein) 4. "Det er trangt" (Ifrå Episode 24, Virva Svoveldam) 5. "Skogsvisa" (Ifrå Episode 19, Ragna Kynnbråten) 6. "Siljes sang" (Ifrå Episode 22, Silje Gravstein) 7."Utpå Kjærleik" (Ifrå Episode 28, Dr. Kjell Klemet Analbein del 2) 8."Fantevisa" (Ifrå Episode 27, Vilhelmina Johanson) 9."Det får nå væra" (Ifrå episode 23, Lænsmann Åge) 10."Sjekkelåt" (Ifrå Episode 27, Brunsten & Præsten ifrå Hælvete) 11."Trollsjekking" (Ifrå Episode 27, Brunsten & Præsten ifrå Hælvete) 12."Når du får min hånd og mitt løfte" (Ifrå Episode 28, Dr. Kjell Klemet Analbein, del 2) 13."Sangen tell Mauren." (Ifrå Episode 25, Ilvarg Grand) 14."Lænsmann Åge" (Ifrå Episode 23, Lænsmann Åge) 15."Du må" (Ifrå Episode 29, Monica Granskau. Låta som singes på slutten av episoden.)

Listed in: Fiction

Sesongavslutning! Ep.29 - Monica Granskau.

Published: April 8, 2019, 11:24 p.m.
Duration: 1 hour 4 minutes 56 seconds

Sesong 2´s siste episode tar deg med til ei frøken som møtte sin Frank i 18 års alderen, men tydde til ekstreme metoder når kjærligheten bydde på et lite svik. Dagens brevleser er altså noe så spesielt og vakkert og heidundrande rock´ roll av ei dame, det er ingen ringere enn Bente Børsum!!  Jeg er stolt og kry over lyttere og alle som har bidratt tell årets sesong tå Krakadal Radio. Tusen takk,- Heidi Toini, Henrik Fladseth, Kingsford Siayor, Anneke von der Lippe, Kathrine Thorborg, Gine Cornelia Pedersen, Ida Elise Broch, Mattis Herman Nyquist, Jonas Lihaug Fredriksen, Oddgeir Thune og selvfølgelig, Bente "Børsa" Børsum. Tusen takk, og vi høres tell høsten :)

Listed in: Fiction

Ep. 28- Dr. Kjell Klemet (Del 2)

Published: March 4, 2019, 5:18 p.m.
Duration: 50 minutes 54 seconds

I dagens episode hører vi om ei lita jentes første besøk hos tannlegen som ikke var tannlege, nemlig doktorpuken sjæl, Kjell Klemet Analein. Hør óg hvordan det gikk når Kjell Klemet skulle lege kjærlighetssorg, og hvordan en religiøs stakkar famla seg inn etter at han hadde sett selveste Satan i tretoppene,- og ikke minst hva som skjedde i Kjell Klemet´s siste timer. Dagens brevlæser er Oddgeir Thune. Mannen det er sagt at Hordalands fjell sjæl var involvert når han skulle bli født, og med sin djupe røst er det lett å færstå hæffer det er tenkt.

Listed in: Fiction

Ep.27- Vilhelmina Johanson

Published: Feb. 21, 2019, 3:59 p.m.
Duration: 55 minutes 45 seconds

Vilhelmina Johanson, ble funnet at Loffar-Harry som spedbarn der hun lå og sprelte under de livløse føttene til foreldrene sine som hadde blitt hengt av svenske opprørere.  Deretter startet et lite eventyr for Vilhelmina som blant annet var den frøkna som sørga for at det blei sprithandel med samene i bygda, det var Rottegangstere og Ekornmafia som bidro til at hun klarte å rømme fra barnehjem, og hun ble solgt som slave av en brutal bagge og hun fant kjærligheten en plass i Krakadalen, hvor vi har hørt tidligere at kjærligheten har funnet fram. Dagens brevleser er unikumet og den fantastisk fargerike madamen Ida Elise Broch! God helg!

Listed in: Fiction

Ep.26- Dr. Kjell Klemet Analbein

Published: Feb. 6, 2019, 9:25 a.m.
Duration: 42 minutes 51 seconds

Doktor Kjell Klemet Analbein er en av Krakadalens kanskje mest fryktinngytende skikkelser med sine alternative og ekstreme metoder. Han startet sin karriere ved å selge en mutert skapning til en rikskansler i Stockholm, som betalte han et laboratorium i gull,- der han tok imot pasienter og behandlet dem med miiildt sagt alternative metoder som ikke nødvendigvis gjorde godt for helsa. Historiene om Kjell Klemet er så mange at de ikke fikk plass i én episode, så senere i vinter/vår vil det derfor komme enda en episode om den gærne doktoren som får selv Hannibal Lecter til å fryse på ryggen. Dagens brevleser er godlaksen ifra Nesodden, Jonas Lihaug Fredriksen.

Listed in: Fiction

Episode 25- Ilvarg Grand

Published: Jan. 7, 2019, 3:56 p.m.
Duration: 52 minutes 57 seconds

2019´s første episode handler om Ilvarg, en kar som kanskje har en av de vondeste oppvekstene i Krakadalen´s historie uten å røpe noe mer. Han endte opp med 8 barn også som man kan si gikk så som så etterhvert i livet. Dagens Brevleser er også et multitalent av de sjeldne, og har med sin lunhet og sjarm lånt bort stemmen sin til "Krakadal Radio" og hans navn er Mattis Herman Nyquist.

Listed in: Fiction

Ep. 24- Virva Svoveldam

Published: Nov. 9, 2018, 5:01 p.m.
Duration: 49 minutes 34 seconds

Virva Svoveldam, ei dame som endte opp med å prøve og knekke Gnomens gåter i jakta på et bedre liv for sin far i all tid.  Gnomen derimot var en hissig faen av de sjeldne innpå skogen, men det ordna seg litt ettersom allikavel. Dagens brevleser er herlige Kathrine Thorborg Johansen!

Listed in: Fiction

Ep. 23- "Lænsmann" Åge Davidsson

Published: Oct. 29, 2018, 4:27 p.m.
Duration: 1 hour 3 minutes 21 seconds

Åh hui og hoi... I dagens episode er det mulig og høre ei rektig røverhistorie om en Lænsmann som hadde helt andre interesser enn og stå fær sekkerhet og trygghet i samfunnet. En kar som lævde livet tell det maksimale kan man sei, som kanskje hadde et ålreit hjerte i bunnen, men som få var heldige å få snike sæ innpå. Dagens brevleser er multitalentet og den herlig solide Gine Cornelia Pedersen!  Dagens episode er óg færøvrig spelt inn i Krakadalen, utrulig nukk som den første episoden noensinne,- men det er den altså, så med all dens skoglige stillhet er dagens episode uten fiksfaks, bære en rein færtæljing om et ureint menneskje.

Listed in: Fiction

Episode 22- Silje Gravstein

Published: Oct. 7, 2018, 10:45 a.m.
Duration: 39 minutes 29 seconds

Historien om Silje Gravstein er meir historier fortalt av Silje Gravstein. Ho vækste opp blant skrømt og gjenferd, og forteller historier som prege hennes familie gjennom en oppvækst blant slikt.  Brevet som var skrivi tå hennes dætter Isabelle blir idag læst opp tå Anneke von der Lippe, en madame som er faen så ålreit og artig!

Listed in: Fiction

Episode 21-Brunsten & Præsten ifrå Hælvete

Published: Sept. 17, 2018, 1:35 p.m.
Duration: 43 minutes 8 seconds

Ja´a... Den episoden her har mang en småfortelling og hendelser på lur, alt ifrå et fuktig møte med et troll, tell avslag ifrå rike gårdsdamer.  Aner ikke hvordan man skal beskrive denne historien annet enn at det er kanskje det nærmeste Krakadal Radio kommer til noe som ligner erotikk...! Som brevleser trengs det en brunstig type, som fant skrivet om disse to for mang en år tellbake, Henrik Fladseth er dagens helt! 

Listed in: Fiction

Episode 20- Mattes Forsberg

Published: Sept. 5, 2018, 9:12 p.m.
Duration: 47 minutes 13 seconds

Dette er historien om Mattes Forsberg, som startet sitt liv forlatt i skogen, oppdratt av en beverfant og Hjortefar Frank,- før han så møtte Kirsikka som tok han til seg. Mattes var innvolvert i alt fra kjeltringstreker på auksjon, til grenseplassering ved Røgden. Og dagens brevleser/diktleser er den herlige karen Kingsford Siayor!

Listed in: Fiction

Ses 2. Epi.19- Ragna Kynnbråten

Published: Aug. 20, 2018, 2:47 p.m.
Duration: 44 minutes 13 seconds

Ragna Kynnbråten, ei tøff og standhaftig frøken, kanskje litt bortskjemt og hadde snodig syn på livet,- men i bunn utrulig god fortelles det om i den nye episoden av Krakadal Radio!  Dagens brevleser er Heidi Toini Øieren som gjorde en helt utrolig fin lesning i 1972 etter at hun snubla over Ragna´s brev mens hun samla kongler.

Listed in: Fiction

Episode 18- John Henry Skullerud

Published: Feb. 19, 2018, 9:33 p.m.
Duration: 36 minutes 21 seconds

John Henry Skullerud var en kar som dro ut som 16-åring og blei en berykta sjørøver rundt om i verden, dette er hans historie kort fortalt av hva vi vet om han og hans liv. Dagens brevleser er Eldar Skar, en trivlig kar ifra Molde!

Listed in: Fiction

Episode 17- "Julian Aarli"

Published: Feb. 13, 2018, 10:41 p.m.
Duration: 46 minutes 14 seconds

Dagens episode handler om Julian som ble forlatt av sin mor av uvisste årsaker, men som endte med å reise som kokk på "Finger-Ekspedisjonen" på skuta "Vesle Ku", ledet av Kaptein Knut Adam Lobensteen. Han hadde også et godt vennskap med nabojenta Ida hvor de fant på rampestreker av ymse slag.  Dagens brevleser er Christian Ruud Kallum, samt er det to små karer som heter Daniel og Jacob Elias som bidrar med sine stemmer som "Julian". Ha en god kveld.

Listed in: Fiction

Episode 16- Beatrice Pedersen

Published: Jan. 31, 2018, 2:02 p.m.
Duration: 39 minutes 53 seconds

Årets første fortelling er om Beatrice Pedersen, en helt vanlig dame som gjorde sitt beste i livet i all sin vidunderlighet. Som brevleser har je fått med mæ en tå de fineste je veit om; Ågot Sendstad.  Alt det bæste...

Listed in: Fiction

Sanger ifrå Krakadalen

Published: Jan. 8, 2018, 10:20 p.m.
Duration: 47 minutes 23 seconds

Sanger ifra Krakadal Radio så langt, her er kronologisk rekkefølge samt hvilken episode.   1. Blomsterjinta (Ikke spilt ennå) 2. Enkeliv (Ep. 10,- Trude Amalie Hermansen) 3. Slik Gikk Det (Ikke spilt ennå) 4. Je sa ingenting (Ikke spilt ennå. lol) 5. Krakadal Sangen (Ep.1) 6. Sangen om Vargen (Ep.1) 7. Itte Vær Redd Kjære Far (Ep. 8, Ludvig Pedersen) 8. Itte Vær Redd Kjære Mor (Ep.8, Ludvig Pedersen) 9. Sangen om Else & Reidar (Ep.3, Else & Reidar Svarverhaugen) 10. Drankervisa (Ep.15, en Litt Annerledes Julefærtæljing) 11. Sang ifra Ep. 13,- Pål Gerhardsen 12. Kaos (Ep. 12, Ragnhild Dragebein) 13. Sangen om Gyda (Ep. 4, Gyda Augustdotter) 14. Sang ifrå ep. 5, Vilde Natalie Himmelvåg 15. Vinter (Ep. 6, Signe Bergtun) 16. Bli Med (Ep. 9, Arnulf Koldstein)

Listed in: Fiction

Episode 15- "En Annerledes Julefærtæljing"

Published: Dec. 13, 2017, 11:17 a.m.
Duration: 1 hour 1 minute 14 seconds

Krakadal Radio tar juleferie med en litt annerledes julefortelling, der vi blir med Håvard og Fjøsnisse Reidar på en liten reise rundt i Krakadalen juleaften, 1923. Dagens brevleser er Silje Lindberg, vi høres på nyåret!

Listed in: Fiction

Episode 14 "Mari & Ørjan Adolfsen"

Published: Dec. 6, 2017, 10:59 p.m.
Duration: 34 minutes 38 seconds

Dagens episode, den er så grei som en liten og sommerlig kjærlighetshistorie om hvordan Mari og Ørjan ble til et kjærestepar, for så ektefolk. 

Listed in: Fiction

Episode 13- "Svarte" Pål Gerhardsen

Published: Nov. 30, 2017, 10:45 p.m.
Duration: 30 minutes 59 seconds

I denne episoden kan du høre om Pål Gerhardsen som sneik til seg en svartebok fra den Vonde, og lurte så den Vonde og sørge for tidenes raseriutbrudd i Krakadalen på hunde år!

Listed in: Fiction

Ep. 12 "Ragnhild Dragebein"

Published: Nov. 18, 2017, 11:05 p.m.
Duration: 45 minutes 37 seconds

Ragnhild Dragebein fækk en brå start på livet med tanke på at ho var et resultat av noe som egentlig ikke var meininga skulle skje. Ho ønske så inderlig å få et barn, og forsøkte etter alskens kunstens regler å få det her tell å skje sammen med sin mann,- Benny Roar JR.  I dagens episode fortelles hennes historie,- og tell å læsa hennes brev har je fått den gode og kloke Inga Ibsdotter Lilleaas tell å gjæra så.  God søndag.

Listed in: Fiction

Ep. 11 "Peik Even Saltmo"

Published: Nov. 12, 2017, 1:37 a.m.
Duration: 52 minutes 59 seconds

Hold dere fast, for denne historietimen blir litt heseblesende. Desverre gjorde jeg opptak når jeg var forsinka til noe, og i et kollektiv må man benytte tiden man har alene i huset, så det er bare å beklage. Uansett; Peik Even Saltmo er dagens helt i en smådyster fortelling om en som ble bygdekjent i en alder av 12 etter å ha satt fyr på Krakadalens første kirke. Historien videre inneholder kjeltringstreker og litt mer alvorligere gjerninger. Jonas Strand Gravli er dagens brevleser, og dere får også en snutt av Jean Mouton´s "Nescier Mater" inne der. 

Listed in: Fiction

Ep. 10 "Trude Amalie Hermansen"

Published: Sept. 28, 2017, 6:57 a.m.
Duration: 40 minutes 33 seconds

I dagens episode fortelles det om Trude Amalie, eldst av 12 og et rivjern til å arbeide. Hennes store drøm var å få bli med i jaktlaget "Krakadal Hunters" for å jakte, men noen sto altså i veien i lang tid. Hør mer om Trude og jakten på Ulveprinsen. Ettersom Trude Amalie var et såpass til råskinn var det viktig at det var et råskinn av vår tid som kunne lese brevet, så dagens brevleser er Ine Jansen. Desverre blir Krakadal Radio nødt til å ta en pause fram til søndag 19 november. Vi høres da.

Listed in: Fiction

Ep. 9 "Arnulf Koldstein"

Published: Sept. 21, 2017, 7:53 a.m.
Duration: 33 minutes 49 seconds

Arnulf var en ung kar da hans mor ba han flytte ut fra hjemmet deres i Lillesand når han var 8 år, etter å ha mistet sin far til et sjøtroll ute på havet. Han vandret til Krakadalen hvor han fikk ei fele av Nøkken, og selveste Fanden var vedkommende som lærte han å spille på den. Dagens brevleser er; Jan Gunnar Røise.

Listed in: Fiction

Ep. 8 "Ludvig "Kistebærer" Pedersen

Published: Sept. 14, 2017, 6:58 a.m.
Duration: 46 minutes 16 seconds

Dagens episode handler om Ludvig Pedersen som var en av de beste som fantes til å bære ting, og han var en av de mest kjente folka i hele Krakadalen pga sitt gode vesen. Ludvig Pedersen´s historie er kanskje mest av alt en av Krakadalen´s merkeligste kjærlighetshistorie noensinne. En gang på 1900 tallet var tilfeldigvis også Kåre Conradi og trasket rundt i Finnskogen en varm sommerdag og trallet på julesanger, og fant et brev skrevet av Ludvig Pedersen, og dette brevet leser han i denne episoden.

Listed in: Fiction

Ep 7 "Vilde Natalie Himmelvåg"

Published: Sept. 7, 2017, 7:20 a.m.
Duration: 26 minutes 39 seconds

I dagens episode handler det om Vilde Natalie Himmelvåg, som lagde sin egen avtale med spritsmuglera på skogen i 10 år´s alderen, bidro fær at fattighuset skulle ha det bra og ho var en jævel på å snekre trehytter. I dagens episode er Kjersti Dalseide brevleser, og en liten bit tå brevet ho læser er hente ifrå Nordahl Grieg´s dikt "Det Tredje Fottrinn".

Listed in: Fiction

Ep. 6 "Signe Bergtun"

Published: Aug. 30, 2017, 10:05 p.m.
Duration: 47 minutes 48 seconds

I dagens episode skal det fortelles om Signe Bergtun, en av de råeste damene i Krakadalens historie som ble født utenfor danselokalet en iskald vinterkveld, satte bygda i panikk pga en bjørnefelle-ulykke,- og som ble kastet ut av sin mor, og tilbragte 30 år på sjøen i ensomhet. Det ble funnet et brev en gang i tiden skrevet av Signe, og jeg har gleden av å presentere Lina Hindrum som dagens brevleser.

Listed in: Fiction

Ep. 5 "Kåre Villskinn"

Published: Aug. 24, 2017, 6:42 a.m.
Duration: 25 minutes 48 seconds

Hør historien om karen som grunnla Konglemafiaen i en alder av sju, og derefter starte et liv med diverse oppgjør.

Listed in: Fiction

Ep. 4 "Gyda Augustdotter"

Published: Aug. 17, 2017, 7:15 a.m.
Duration: 25 minutes

I dagens episode fortelles det om Gyda, datter av August Vrikrans. Hør hvordan hun sto opp mot sin far, og også om hvordan hun fikk en kjælebjørn.

Listed in: Fiction

Ep. 3 "Else & Reidar Svarverhaugen"

Published: Aug. 13, 2017, 4:20 p.m.
Duration: 18 minutes 12 seconds

Historien om Krakadalen´s kanskje snodigste par fortelles i dagens episode av "Krakadal Radio".

Listed in: Fiction

Ep. 2 "August Vrikrans"

Published: Aug. 13, 2017, 4:12 p.m.
Duration: 15 minutes 23 seconds

Dagens episode forteller kort historien om mannen som var førstemann til Krakadalen, og sørget for at de som hadde lyst fikk komme å bo der,- om ikke annet på en noget snodig måte.

Listed in: Fiction

Ep.1 "Krakadalen"

Published: Aug. 13, 2017, 4:07 p.m.
Duration: 36 minutes 21 seconds

Første episode tar for seg Krakadalen kort oppsummert hvor det snakkes om diverse hendelser som var ifra Krakadalen´s oppstandelse til den´s undergang.

Listed in: Fiction